9 kişi Başkan Özcan’ı protesto ettiler

9 kişi Başkan Özcan’ı protesto ettiler 9 kişi Başkan Özcan’ı protesto ettiler
A- A+

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; ÖSYM’de Bolu’nun sıralamasına gösterdiği tepkisini “Bize imam kılıklı Milli Eğitim Müdürleri yerine, eğitimi bilen bir Milli Eğitim Müdürü gönderin” sözleriyle dile getirmiş ve www.bolupostası.com gazetesi olarak bunu da Bolu kamuoyuyla paylaşmıştık. Haberimiz sonrası bugün Bolu Belediyesi önünde toplanan Bolu Mil – Diyanet Sen Üyeleri, Başkan Özcan’a tepki gösterdiler.

Bolu Belediye binası önünde bir araya gelen 9 kişilik grup basın açıklaması yaparak, Tanju Özcan’ı protesto etti. Mil – Diyanet Sen Bolu Şube Başkanı Hüseyin Bayram, basın açıklaması yaptı.

“İMAM KARDEŞLERİMİZE DİL UZATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

İmam hatipler hakkında kötü ifadelerin kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirten Başkan Bayram, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Postası internet Gazetesinde Bolu’nun ÖSYM’deki başarı sırası üzerinden bir değerlendirmede bulunmuş. Bu açıklamada esnasında Bolu’ya atanan Milli Eğitim Müdürlerinin başarısız olduğunu ifade etmeye çalışırken, ülkemizin manevi mihmandarı din görevlilerimizi üzecek şekilde, ‘İmam kılıklı müdür’ ifadelerini kullanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin en güzide kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve din gönüllü imam hatiplerimiz, halkımızın milli ve manevi değerlerini korumasında önemli görevler üstlenmiştir. Milletine hizmet etmeye kendisini adamış, fedakâr, cefakâr imam kardeşlerimize dil uzatılmasına izin vermeyeceğimizi herkesin bilmesini isteriz. Son zamanlarda dindar kesime yönelik sistematik ve fili saldırlar gerçekleştirilmektedir. Böyle bir zamanda Tanju Özcan da böyle bir akıma kapılmış olacaktır ki açıklamalarında her fırsatta kurumumuzu ve din görevlilerimizi, imam hatiplerimizi küçük düşürmeyi amaçlayan ifadeler kullanmaktadır. Tanju Özcan milletimizin manevi önderi imam hatiplerimizden derhal özür dilemelidir. İtibar suikastına asla sessiz kalmayacağımızı belirtiriz” dedi.

BAŞKAN TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada; “Bugün ÖSYM’nin sayfasını inceledim ve Bolu adına utanç duydum. Türkiye’deki birkaç tane şehrin dışında neredeyse tüm şehirler, her puan türünde Bolu’yu geçmişler. Bolu okul sorunu olmayan, Rahmetli İzzet Baysal’ın kazandırdığı birçok okulu olan bir şehrimiz. Çocuklarımızda çok şükür zeki... Ama hükümetin atadığı saçma sapan Milli Eğitim Müdürleri yüzünden bu hale geldik. Hükümete sesleniyorum; Bolu’da eksik olan, eğitimi bilen liyakatli bir Milli Eğitim Müdürü. Bize imam kılıklı Milli Eğitim Müdürleri yerine, eğitimi bilen bir Milli Eğitim Müdürü gönderin” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler